ЗОО КОНТРОЛЬ ДНІПРО

ЗОО КОНТРОЛЬ ДНІПРО

суботу, 13 травня 2017 р.

Із початку року в Дніпрі відловили та стерилізували тисячу безпритульних собак

Дніпровське КП «Зооконтроль» з початку року відловило та провело стерилізацію тисячі безпритульних собак. Після операції тваринам роблять щеплення від сказу та вдягають на вуха спеціальну кліпсу. Лише потому чотирилапих відпускають на волю. «Активно підприємство запрацювало лише цьогоріч. Ми наростили обсяги стерилізації тварин. Якщо містяни бачать на вулиці собаку з кліпсою у вусі – це означає, що вона щеплена від сказу та стерилізована. Агресивних тварин ми не випускаємо», – розповів заступник міського голови Михайло Лисенко 10 травня, під час перевірки роботи КП «Зооконтроль». 
За словами посадовця, близько 90% собак повертаються до звичного життя на вулиці. Стерилізація однієї тварини коштує в середньому 170 грн. Надміру бойових собак тримають у вольєрах на території КП, доки не прилаштують. Агресивного пса можуть навіть приспати, однак наразі таких прецедентів не було. 
Тисячним пацієнтом ветеринарного підприємства став собака Бася(пестливе від Басков. саме так прозвали опікуни цього пса через його співучий голос). На дворового улюбленця весь час чекала місцева мешканка Леся. Жінка опікувалася чотирилапим і тепер радіє його поверненню. Потім працівники «Зооконтролю» випустили на вулицю ще одного стерилізованого пса і майже одразу впіймали нового безхатька. 
Нагадаємо, що в грудні минулого року у дніпровського КП «Зооконтроль» з’явилися перші в Україні спецавтомобілі для перевезення безпритульних тварин. На замовлення мерії їх зібрали у столиці за кресленнями американської фірми. Дві спецавтівки, призначені для вилову собак, оснащені за європейськими нормами. Ще одна машина має холодильну установку й збирає рештки тварин та інші біоматеріали. Михайло Лисенко також анонсував капітальний ремонт та розширення КП «Зооконтроль». Нині у Дніпрі нараховують близько 6 тис. бездомних тварин. Вирішити проблему з ними в мерії планують протягом 4 років.














Немає коментарів:

Дописати коментар