ЗОО КОНТРОЛЬ ДНІПРО

ЗОО КОНТРОЛЬ ДНІПРО

середу, 24 січня 2018 р.

Правила утримання собак в Німеччині


У відповідь sugan  25.10.11 15:01
1. Всі собаки в Німеччині повинні бути чипованих. 
Чіп або татуювання у "стареньких" тварин. На прогулянці потрібно мати розпізнавальні медальйончики - від ветеринара і за слату податку. Багато власників носять в кишені щоб на нашийнику у собаки не гриміли. Але якщо не гримить, то вже може зацікавити стежать за порядком, а їх в Німеччині досить :)  
2. Якщо господар впустив собаку на прогулянці, її відловлять пізнають по чіпу і повернуть власнику, правда присудивши великий штраф. 
Відловлять, якщо власник не зробив розпізнавальний знак - чіп або тату в базу даних, і в момент втечі у собаки на нашийнику були медальйончики, то як її пізнають :( У будь-якому випадку тварина відправлять до притулку до з'ясування. Власник повинен сам шукати. 
Ми одного разу знаходили собаку, вночі на прогулянці, нікого поблизу не було, тому собачку (метис фокс тер'єра, без ошийника, тату не було, а чіп зчитувати пристрою немає) притягли додому, зателефонували в поліцію, сказали що якщо хто буде шукати, то вона у нас по такому-то адресою. Вранці обдзвонили ветлікарів, ратхаус, притулки, щоб знали що собака у нас. Увечері приїхав власник. Вранці він виявив що собака змилася, але йому треба було на роботу. 

3. Більшість домашніх собак стерилізовано, за винятком тих хто беруть участь в розведенні. 
Більшість стерилізовано це вірно. На жаль все більше тварин бере участь в розведенні бо власники "так хочут", "для здоров'я" ...
4. Бездомних собак на вулицях немає, їх відловлюють, поміщають в притулок, і якщо не знайшовся новий господар, то присипляють, або бездомних собак стерилізують і випускають знову в місця проживання. 
Відловлювати в принципі поки ще нікого. До такого поки не дійшла. У притулок віддають якщо у власника проблеми в житті, здоров'я підвело, розлучення, діти народжуються - ну як завжди. Здати в притулок коштує грошей, в кожному своя ціна. Зазвичай 100 євро. У Німеччині присипляють хворих і злісних. Каструють, перевіряють здоров'я. Нікого нікуди не випускають. 
5. За покус домашньої собаки з господаря беруть чималі гроші за завдану шкоду вкушеній.
Вкушений звертається до медиків, в таких випадках заповнюється опитувальник як що сталося - з кого лікарняна каса стрясёт гроші за лікування. Зазвичай власники собак укладають страховку на заподіяну шкоду, адже це може бути не тільки укус, а якщо собака вибігла на дорогу і сталася аварія .. Є громади (гемайнде) (селища або міста) де подібна страховка обов'язкова. 
6. Кількість собак в будинку або квартирі обмежена. 
Якщо квартиру або будинок орендують, то потрібен дозвіл власника нерухомості. Якщо квартира приват, то теж потрібно узгодження власників. Якщо будинок, то потрібно дотримуватися санітарних норм. І знову ж таки - жити в мирі з сусідами :) Якщо собаки не виховані, гавкають, тікають, то і володіння однією єдиною собакою буде коштувати нервів. 
7. Господарю, перед тим, як завести собаку, необхідно пройти навчання і здати іспит, собака теж повинна пройти навчання і пройти тест на агресивність. 
Це правило для бажаючих мати собак бійцівських порід або "20/40 закон" про собак - вище 40 см. І важче 20 кг. 
8. Чи дійсно, що занадто гучним собакам роблять операцію на голосових зв'язках, щоб вони не гавкали. 
За бажанням :)  
9. Якщо собака померла необхідне укладення ветеринара, чи своєю смертю вона померла. 
За бажанням. Якщо власник хоче дізнатися від чого собака померла. А зазвичай, щоб зняти з обліку, потрібно написати лист, мовляв так і так, собака померла, прошу зняти з обліку. 
10. Собаки в містах вигулюються тільки на повідках і намордниках.
По різному. Бійцівські і 20-40 собаки повинні бути на повідку. 
11. Собаки повинні бути щеплені. 
Обов'язково. 

Немає коментарів:

Дописати коментар