ЗОО КОНТРОЛЬ ДНІПРО

ЗОО КОНТРОЛЬ ДНІПРО

вівторок, 3 січня 2017 р.

ЯК РОЗНЯТИ СОБАК?


Кожному собаківникові потрібно вміти рознімати собачі бійки, які небезпечні не тільки для безпосередніх учасників, а й для господарів. Тому дуже важливо правильно реагувати на такі бійки і чітко розуміти послідовність дій.

Чого не можна робити

  • Безглуздо кричати на собак, бити їх чому-небудь. Це тільки розохотить бійку.
  • Не можна махати руками і взагалі кидатися в гущу бійки, намагаючись розштовхати забіяк. Велика ймовірність опинитися покусали.
  • Ні в якому разі не можна хапати собаку за нашийник. Є велика ймовірність бути покусаним. У запалі бійки собака «втрачає голову» і нею рухає тільки інстинкт виживання. Вона вже не сприймає господаря як авторитет. Для неї, той, хто хапає за нашийник - ще один ворог і вона рефлекторно на будь-який вплив ззовні відповідає зубами.
  • Не варто користуватися електрошокером, його собака може і не помітити, зате побачить руку і може вкусити.

Як правильно рознімати собачу бійку

Одна людина з цим не впорається, для цього знадобиться дві людини. Кожен повинен схопити одну собаку за задні ноги, немов тачку за ручки. І тоді вже розтягувати собак за ноги один від одного в різні боки.
Після того, як собаки віддалені один від одного, їх не можна відпускати, інакше знову почнеться бійка. Собак потрібно повільно повертати в бік, щоб вони крокували передніми лапами, задкуючи. Тоді собака не зможе вивернутися і покусати того, хто її тримає.
Поки ви, повільно рухаючись назад, поступово повертаєтеся в сторону, собака не заподіє шкоди. Відпустити собак можна тільки тоді, коли одну з них дотягли до місця, де її можна замкнути: інша кімната або вольєр для собак.
Якщо людина опинилася один на один з собачою бійкою, можна на ногу однією з собак накинути петлю з повідка. Тепер відступаючи, потрібно обережно дотягнути до будь-якого предмету, де поводок можна прив'язати (дереву, паркану). Після цього потрібно підійти ззаду іншого собаки і схопивши її за задні лапи, відтягнути від прив'язаною до іншої кімнати або за загородку. Тільки після цього її лапи можна відпустити.
Тепер можна відв'язати і першу собаку.
При цьому людина повинна вести себе впевнено і активно, стверджуючи своє лідерство.
Якщо одна собака лежить на землі, а інша над нею нависає, собаку, що знаходиться зверху за ноги з силою піднімають і утримують на вазі до тих пір, поки вона не послабить хватку. Інший господар в цей момент повинен відтягнути лежачу собаку, поки вона не напала. Собаку з хвостом можна змусити відпустити хватку, якщо підняти її за хвіст, взявшись двома руками ближче до кореня хвоста.
Якщо ви боїтеся підійти до хуліганів собакам, щоб схопити їх за лапи, можна спочатку спробувати стримати запал бійки: накинути на голови собак куртку, облити їх водою, голосно засвистіти.
Слід пам'ятати, що найчастіше кабелі б'ються з кобелями, а суки з суками. Тому, знайомлячи собак на прогулянці для початку їх потрібно тримати на повідках.
Якщо конфлікт відбувається в місці, де багато собак, потрібно якомога швидше видалити всіх тварин, закрити в загони, прив'язати до різних деревам, щоб не дістали один одного. Потім вже приділити увагу б'ється парі.ДЖЕРЕЛО

при вилові бездоглядних собак і кішок методом іммобілізації вести стрілянину по неясно видимій цілі (у кущах, при поганому освітленні і т.д.), стрілянину вздовж вузьких просторів, стрілянину на відстані більше 10 метрів від цілі, стрільбу з транспортних засобів, а також стрілянину в напрямку, в якому є люди;

Немає коментарів:

Дописати коментар