ЗОО КОНТРОЛЬ ДНІПРО

ЗОО КОНТРОЛЬ ДНІПРО

понеділок, 5 грудня 2016 р.

ПРО БЕЗПРИТУЛЬНИХ СОБАК І ПОЗНАЧКИ НА НИХ

      Найкраще, що може зробити кожен громадянин – це прилаштувати собаку, тобто забрати її в сім’ю. Це більше, ніж будь-який фінансовий внесок. Так, адже основна мета організацій поводження з безпритульними тваринами  полягає саме у прихисті безпритульних тварин. Стерилізація – це вимушені кроки. Якщо у людини немає можливості забрати собаку, вона може взяти участь у її соціалізації – виводити на прогулянку, щоб песики не сиділи довго у клітках. Достатньо всього годину-дві в день і ви побачите, як змінюється характер безпритульних – вони відчувають піклування та хороше ставлення. 

     Жовта кліпса означає, що собака вакцинована від усіх інфекційних захворювань, стерилізована, абсолютно безпечна та внесена у базу.
Інколи по дорозі можна зустріти чотирилапого із позначкою голубого кольору. Що вона може розповісти про стан собаки?
Такі собаки справді рідкісні випадки. Вони підлягають повторному відлову і вакцинації.
     Голуба кліпса на вусі означає, що раніше їх вже відловлювали та стерилізували, однак пройшов тривалий час і їх знову потрібно вакцинувати.

      Перший етап – це відлов, для якого застосовуються шприці  та сіткомети. Двлі кожній собаці вживлюють під шкіру електронний чіп. Далі чотирилапого поміщають у зону карантину. Собаці вводять комплексну вакцину, обробляють від паразитів. Тривалість карантину – 5-10 днів. Щоб зупинити процес розмноження вуличних тварин, собаку стерилізують. Далі собака «отримує» кліпсу жовтого кольору, що інформує людей про безпечність тварини. Надалі відбувається вакцинація від сказу. Потім собаку доправляють на місце відлову, коли не змогли прилаштувати кудись жити, під нагяд соціального опікуна - волонтера, що завжди опікується тваринами.

Немає коментарів:

Дописати коментар