ЗОО КОНТРОЛЬ ДНІПРО

ЗОО КОНТРОЛЬ ДНІПРО

четвер, 22 грудня 2016 р.

ПРО ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН

   
 Кожні треті вихідні серпня відзначається Всесвітній день безпритульних тварин.

     Спочатку, цей день було запропоновано обрати у 1992 році в якості Національного дня безпритульних тварин Міжнародним товариством прав тварин США (ISAR).

     День безпритульних тварин не називають святом. Скоріше, це нагода привернути увагу до проблеми, яка вже багато десятиліть існує в багатьох країнах світу, в тому числі і в нашій.

     Проблема безпритульних тварин знайома всім великим містам, де гостро стоїть питання будівництва притулків для безпритульних тварин.

     Для більшості товариств, що займаються допомогою цим тваринам, девізом стали слова Пітера Скотта, засновника WWF (Всесвітнього фонду дикої природи):

     «Нехай ми не зможемо врятувати всіх, кого б нам хотілося, але ми врятуємо набагато більше, ніж ті, хто навіть не намагався».

     Велике занепокоєння може викликати проблема безпритульних тварин для самої людини. Адже, безпритульні тварини можуть віроломно і беззастережно втрутитись в життя будь-якої  людини та принести з собою масу серйозних і страшних недуг.

     Сучасний досвід членів Міжнародного товариства прав тварин показав, що найгуманнішим - є будівництво притулків та стерилізації домашніх тварин для запобігання появи їх надлишку.

     Це починання було підтримано захисними організаціями інших країн, і дуже скоро увійшло до міжнародного календаря, як Міжнародний день безпритульних тварин.

     У цей день волонтери та громадські діячі проводять різноманітні заходи, намагаючись донести ідею відповідального ставлення до домашніх тварин.

    Україна зараз знаходиться на шляху боротьби за гуманне поводження з безпритульними тваринами і успішно втілює це.

http://www.javirua.org/events/20-serpnya-mizhnarodnij-den-bezpritulnix-tvarin/

Немає коментарів:

Дописати коментар